Islamic History MCQs Part 2

 11. How much Surah the Quran contains:
A. 124
B. 109
C.  114
D. 220

ANS: C.  114

12. The Nisab of Zakat in gold is:
A. 18 Tolas
B. 24 Tolas
C. 7 ½ Tolas
D. 35 Tolas

ANS: 7 ½ Tolas

13. A Verse of the Holy Quran indicates the name of:
A. Hazrat Usman
B. Hazrat Muaaz
C. Hazrat Saad
D. Hazrat Zaid

ANS: D. Hazrat Zaid

14. A Muslim female is coffined in:
A. Eight Sheets
B. Five Sheets
C. One Sheet
D. Ten Sheets

ANS: B. Five Sheets

15. The original name of Imam Bukhari is:
A. Saeed bin Hatem
B. Ali
C. Zaid
D. Muhammad bin Ismail

ANS: D. Muhammad bin Ismail

16. Makka was conquered in:
A.  5 A.H
B.10 A.H
C. 2 A.H
D. 8 A.H

ANS: D. 8 A.H

17. Qurbani (Holy Slaughtering)is made during Hajj at:
A. Arafat
B. Mina
C. Muzdalifa
D. Safa

ANS: B. Mina

18. Jami-i-Quran is taken for:
A. Hazrat Ali (R.A)
B. Hazrat Saad (R.A)
C. Hazrat Usman (R.A)
D. Hazrat Masood (R.A)

ANS: C. Hazrat Usman (R.A)

19. Pious-Caliphate lasted for about:
A. Eighteen Years
B. Twenty Years
C. Thirty Years
D. Five Years

ANS: C. Thirty Years

20. Gathering on Arafat during Hajj is made on:
A. 9th Zil Hajjah
B. 3rd Ramazan
C. 2nd Safar
D. 18 Shawal

ANS: A. 9th Zil Hajjah

 Islamiyat MCQs Next Page [ 21 To 30 ] 


Written by Admin

This is one of the most Awesome blog which you find every kind of latest National and Internation jobs