Islamic History MCQs Part 3

21. How many stages the Quran contains?
A. 8
B. 7
C. 9
D. 12

ANS: B. 7

22. Who was the first writer of “Wahi” in Quraish?
A. Harat Abdul Rahman bin Auf (RA)
B. Hazrat Zaid bin Sabit (RA)
C. Hazrat Abdulla bin Zubair (RA)
D. Hazrat Ibn Masuod (RA)

ANS: B. Hazrat Zaid bin Sabit (RA)

23. Kitab-ul-Assar is compiled by:
A. Imam Abu Hanifah (RA)
B. Imam Shafi (RA)
C. Imam Malik (RA)
D. Imam Humbal (RA)

ANS: A. Imam Abu Hanifah (RA)

24. Imam Shafi took the office of “Religious Judgment” in the age of:
A. 3 years
B. 4 years
C. 20 Years
D.5 years
ANS: D.5 years
25. What was the name of faster sister of the Holy Prophet (PBUH)?
A. Hazrat Salmah (RA)
B.  Hazrat Raqiyyah (RA)
C.  Hazrat Mariah (RA)
D.  Hazrat Shima (RA)
ANS: D.  Hazrat Shima (RA)
26. Namaz-e-Istisqa” is prayer for:
A.  Blessing of God
B.  Pardon
C.  Rain
D. Sleep
ANS: C.  Rain
27. Who is called “saqi zam zam”?
A. Hazrat Abbas (RA)
B. Hazrat Hamzah (RA)
C.  Hazrat Muaz bin Jabal (RA)
D.  Hazrat Muawiyah (RA)
ANS: A. Hazrat Abbas (RA)
28. The “Kissing of the Hajr-e-Aswad” is called:
A.  Saee
B. Mabroor
C. Istelam
D.  Shaut

ANS: C. Istelam

29. What is the number of Ramzan in the Islamic Calender?
A.  8th
B.  9th
C. 10th
D. 11th

ANS: B.  9th

30. Give the name, who compiled first work of Hadith “Sahifa-e-Sadiqa.”
A.  Hazrat Abu Bakar (RA)
B.  Imam Muslim (RA)
C.  Hazrat Abdullah bin Amr (RA)
D.  Hazrat Abu Hurairah (RA)

ANS: D.  Hazrat Abu Hurairah (RA)

Islamiyat MCQs Next Page [ 31 To 40 ]


Written by Admin

This is one of the most Awesome blog which you find every kind of latest National and Internation jobs